Μαραθόπιτες με ταραμά

in english

Καλή Σαρακοστή!

Μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη από τον Γαστρονόμο (Φεβρουάριος 2010)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ματσάκια μάραθο ψιλοκομμένο (αν δεν βρείτε μάραθο, χρησιμοποιήστε άνηθο και προσθέστε ½ κουτ. σούπας μαραθόσπορο κοπανισμένο σε σκόνη)
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ταραμά
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης από βαζάκι ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.      Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύετε τον ταραμά με ένα πιρούνι σε ½ φλυτζάνι κρύο νερό.

2.      Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά –εκτός από το ελαιόλαδο- και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν πηχτός χυλός. Επειδή τα μάτσα μάραθου που αγόρασα εγώ ήταν τεράστια (!) και τα στερεά υλικά αρκετά, χρειάστηκε να προσθέσω και άλλο αλεύρι και νερό μέχρι να γίνει σαν πηχτός χυλός. Οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτετε κι εσείς λίγο-λίγο νερό ή/και αλεύρι μέχρι να έχει τη σωστή σύσταση το μείγμα –σαν πηχτός χυλός!

3.      Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα λίγες-λίγες κάθε φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

4.      Τηγανίζετε 2-3’ από την κάθε πλευρά και βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

5.      Τρώτε χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου με τσίπουρα, ούζο ή ρετσίνα!

You might also like:

Vegan κεφτεδάκια από καρύδι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *