Γρανίτα σοκολάτα

in english

Ω, ναι.

Γρανίτα σοκολάτα.

Και σοκολάτα και γρανίτα.

Ή, πως αλλιώς να το πω: απόλυτο, δροσερό, ελαφρύ και σοκολατένιο.

Α, για να μην ξεχνιόμαστε.

Και εύκολο.

ΥΛΙΚΑ

Από τις «Γλυκιές ιστορίες» του Στ. Παρλιάρου (Ιούνιος 2011)

Για 650 γρ.

  • 140 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο ή 170 γρ. με 55% κακάο.
  • 500 γρ. νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο
  • 1 κουτ. σούπας ρούμι μαύρο ή κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο για 2-3’ (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό).
  3. Βγάζετε αυτό το σιρόπι από τη φωτιά και το ρίχνετε καυτό πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  4. Το βγάζετε κρύο από το ψυγείο, ρίχνετε αν θέλετε το ποτό, ανακατεύετε να αναμειχθεί και το ρίχνετε στην παγωτομηχανή, την οποία αφήνετε να κάνει τη δουλειά! Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, τα ξανάπαμε: βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα περίπου το βγάζετε για να το ανακατέψετε καλά με αυγοδάρτη ή μίξερ για να σπάσει ο πάγος και να βγεί ενιαίο, λείο και απαλό το παγωτάκι –ή η γρανίτα σας! Κι αυτό, 5-6 φορές!

You might also like:

Μπαβαρουάζ με γιαούρτι και φράουλες

Παγωτό μέλι με κανέλλα

4 thoughts on “Γρανίτα σοκολάτα

  1. The Dark Chef

    Καλώς σε βρήκα! Την έχω φτιάξει κι εγώ αυτή τη γρανίτα και γίνεται πραγματικά υπέροχη, μοιάζει περισσότερο με κανονικό παγωτό σοκολάτα! Το ρούμι ή και κάποιο λικέρ ταιριάζει πολύ, ειδικά με τη σοκολάτα την 70%.
    Σοκολάτα σορμπέ βλέπω να πουλάνε και διάφορα παγωτατζίδικα τώρα τελευταία, πρέπει να έχει απήχηση!

    1. Artemis Tsipi

      @Dark Chef,
      καλώς την! Το έριξα το κονιακάκι και όντως το αλκοόλ πάει πολύ.
      Και ναι. Είναι υπέροχη αλλά δεν την έχω δοκιμάσει -ακόμα- στα παγωτατζίδικα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *