Αλμυρά κέικ με μοτσαρέλα και μπέικον

in english

Τα αλμυρά κέικ είναι μια πολύ ωραία και γρήγορη ιδέα για σνακ, φαγητό γραφείου, πρωινό ή και μπουφέ όπως έκανα εγώ την Πρωτοχρονιά. Οι παραλλαγές του είναι πάρα πολλές, από ψάρι (σολομό, τόνο κλπ) μέχρι κρέας, λαχανικά, μυρωδικά, τυριά, αλλαντικά κλπ, κλπ.

Η συγκεκριμένη εκδοχή, είναι μία που δεν είχα ξαναδοκιμάσει και την έφτιαξα σε θήκες από μάφινς –σε τι φόρμα θα ψήσετε το μείγμα είναι εντελώς προσωπικό κι ανάλογα με την περίσταση για την οποία τα προορίζετε.

Από το Extra Gourmet της Ελευθεροτυπίας, του Βαγγέλη Δρίσκα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 2 κουτ. γλουκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα + λίγο ακόμα για το πασπάλισμα στο τέλος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι και βούτυρο για τις φόρμες

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Ψιλοκόψτε τη μοτσαρέλα και το μπέικον σε κυβάκια
  3. Ανακατέψτε να ενωθούν καλά σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), τα τυριά (μοτσαρέλα, τσένταρ, παρμεζάνα), το μπέικον, το μπέικιν και ελάχιστο αλάτι.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατέψτε πάλι να ενωθούν τα υλικά –αν το αλεύρι το σφίξει πολύ το μείγμα (όπως έγινε σε εμένα) ρίξτε λίγο γάλα.
  5. Αδειάστε το μείγμα στις βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφινς ή σε μία φόρμα του κέικ, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα και ψήστε για 30’ –αν το βάλετε σε ενιαία φόρμα του κέικ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ~45-60’.

2 thoughts on “Αλμυρά κέικ με μοτσαρέλα και μπέικον

  1. popi/tasteadvisor

    Αυτά θα δοκιμαστούν οπωσδήποτε γιατί μου αρέσουν όλων των ειδών τα μαφινάκια.
    Τα υλικά που χρησιμοποιείς είναι αγαπημένα οπότε η επιτυχία σίγουρη!
    Φιλιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *